El bloc de d'Artagnan

Associacions 2.0: La web 2.0

Posted in Associacions, Geek life, Meta-blogging by dartagnan on 6 Març 2012

Aquest apunt forma part d’un article sobre les Associacions 2.0.

La web 2.0

S’utilitza moltíssim i es pot definir de diferents maneres, però la idea que hi ha darrera el terme web 2.0 és un canvi en la idea original de la web: empreses/portals que posen informació a l’abast dels possibles clients/usuaris d’Internet. Ara, els usuaris generen continguts, a més de consultar-ne.
La informació que generen els usuaris pot ser molt elaborada o molt senzilla. Pot anar des de la publicació de fotos de les vacances o escriure articles d’opinió, fins a dir el que li passa pel cap (en menys de 140 caràcters!). I encara pot ser més simple: recomanar un enllaç a una pàgina web o, ni tant sols això, dir que “m’agrada” o simplement veure un vídeo i que el portal en qüestió augmenti el comptador de visualitzacions d’aquell vídeo.
Si els portals web ja ens produïen un excés d’informació, quan qualsevol usuari d’Internet té les eines i les utilitza per generar continguts, la sobreinformació arriba a límits preocupants. Al mateix temps, de forma paradoxal, es complica la possibilitat de “seguir” els continguts que algú produeix a Internet, perquè hem d’anar-ho a buscar a diferents llocs.
Les xarxes socials donen resposta a aquests dos punts. En un primer moment, una xarxa social es basa en el concepte d’associar diverses persones, que s’anomenen seguidors o amics. I aquests amics comparteixen fotos o missatges en aquesta xarxa social, recomanen vídeos o notícies, etc.
La forma de navegar ha canviat. Escollim els nostres amics, o les persones, associacions o empreses a qui volem seguir, i la xarxa social ens fa arribar els continguts que ells volen compartir amb nosaltres.

Deixa un comentari