El bloc de d'Artagnan

Associacions 2.0: Idees per a una associació 2.0

Posted in Associacions, Geek life by dartagnan on 13 Març 2012

Aquest apunt forma part d’un article sobre les Associacions 2.0.

Idees per a una associació 2.0

Una associació 2.0 és aquella que sap adaptar-se a la web 2.0 i a la nova manera de navegar que tenen la gran majoria dels usuaris. Hem de pensar que en una associació amb centenars de membres, possiblement només una o dues desenes d’aquests entren periòdicament a la pàgina web de l’associació.
Per això convé que l’associació vagi a buscar aquests usuaris, enlloc d’esperar que ells vinguin a la seva pàgina web. Aquí hi ha unes quantes idees al respecte:

  • Aparèixer a les xarxes socials i fer-hi soroll. Tenir una pàgina al Facebook o altres (Google+, myspace, etc. segons l’àmbit d’activitat) on publicar automàticament les novetats o els comunicats als membres de l’associació. Crear un compte a Twitter per anunciar novetats, comentar notícies o recomanar continguts.
  • Fer més soroll, donar veu als membres de l’associació. Publicar a la pròpia pàgina o a la xarxa social tot allò que pugui interessar als membres de l’associació: les notícies relacionades amb l’àmbit d’actuació en els mitjans, vídeos i fotografies relacionats, continguts generats pels membres de l’associació, etc.
  • Generar un espai de discussió i debat, tot i que és difícil, és el que més vincle crea amb els usuaris. Perquè fa que la web sigui una mica seva, al mateix temps que genera expectació sobre la possible resposta que es rebrà. Al sentir-se la web com a pròpia, també augmenta el sentiment de pertinença a l’associació, i la proximitat amb les persones que en coordinen l’activitat.
  • Posar-ho fàcil a qui vulgui fer córrer la veu. Permetre que l’usuari pugui compartir aquella informació o contingut a través de les seves xarxes socials, amb els seus grups d’amics. Aquest element és clau perquè multiplica el ressò: 10 persones compartint un contingut a la seva xarxa d’amics la poden fer arribar a unes 2.000 persones.
  • Relacionar-se amb altres entitats que també utilitzin les eines de la web 2.0, i aprofitar-ho per crear una xarxa global dins el mateix àmbit de l’associació, que facilita el contacte entre aquestes entitats a l’hora de crear esdeveniments, trobades, convenis, etc.

I després?

El següent pas en l’evolució encara està per escriure, tot i que de moment sembla que apunta de forma clara cap a les apps (aplicacions per a telèfons mòbils), i cap a les multituds en xarxa: la convocatòria de multituds per fer un ball, produir una pel·lícula o manifestar-se indignats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: