El bloc de d'Artagnan

Associacions 2.0: La sobreinformació i una nova manera de navegar

Posted in Associacions, Geek life, Meta-blogging by dartagnan on 28 febrer 2012

Aquest apunt forma part d’un article sobre les Associacions 2.0.

La sobreinformació i una nova manera de navegar

En l’anterior apunt La web als anys 90 i primera meitat dels 2000 hem repassat com eren les pàgines web fa uns anys i l’evolució que van viure. Anem a veure com ho va viure l’usuari que navegava per Internet.
L’usuari d’Internet estava acostumat a entrar a Internet a llegir les notícies d’un diari, mirar el correu electrònic i buscar alguna altra informació al Google. I va passar a interessar-se per 5 portals de notícies, 9 portals d’aficionats a un hobby en concret i 2 o 3 blocs o diaris personals interessants de llegir. I el número de webs o fonts d’informació es va multiplicar, i també el volum de novetats que aquestes publicaven a la seva web.
En el cas de les associacions, aquesta navegació es transformava en entrar una per una a la web de la pròpia associació, la de la federació d’associacions, les de les associacions properes i llunyanes en el territori, etc.
Davant d’aquest excés de notícies, novetats, curiositats, articles, etc. que també es veia augmentat per la quantitat de correus electrònics anomenats “en cadena”, es va buscar una nova manera de navegar o de seleccionar i filtrar els continguts, i que va donar lloc a les xarxes socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: