El bloc de d'Artagnan

[Deloitte]Applied Mobility | Tech Trends 2011

Posted in Android, Geek life, Seguretat, tablet by dartagnan on 10 Juny 2011

En el seu informe anual sobre tendències tecnològiques, Deloitte ressalta l’augment en l’ús dels dispositius mòbils, tant els telèfons mòbils com els tablets. L’informe recull les implicacions tecnològiques que té aquesta tendència en el món de l’empresa i per al seu responsable de tecnologia.

Dues de les implicacions tecnològiques recollides són la necessitat de gestionar els dispositius, i dotar-los de seguretat.

Device management: Ability to monitor, manage and maintain devices connected to the organization’s network – including enterprise-procured, as well as employee- and customer-owned devices. Allows tracking of assets, usage reporting, provisioning and over-the-air updates for software or profile revisions, backup/restore and remote locks or wipes for lost, stolen or compromised devices. Since several mobile device management tools exist, selection should align with the overall operating environment and IT maintenance strategy.

Ja havíem passat de tenir un sol ordinador (de sobretaula o portàtil) per cada empleat, a poder tenir un ordinador i una Blackberry. Ara, a més a més, l’empleat pot tenir un telèfon mòbil (propi) o un tablet (de l’empresa, o propi), i que l’utilitzi per connectar-se als sistemes de l’empresa i emmagatzemar-hi i tractar-hi informació de l’empresa!

Per això, l’empresa s’ha de plantejar tenir un control sobre aquests dispositius. No per xafardejar, sinó per poder protegir la pròpia informació (l’esborrat remot és una gran idea, però no la única).

Security: Password protection, encryption, controlling device administrative rights (system settings, permissions to directly install applications) and managing entitlements to back-end services must be implemented – ideally extended from the organization’s overall identity, control and access management solution.

Els mateixos controls de seguretat que ja se solen incloure en els ordinadors portàtils, també els inclourem en els dispositius mòbils (molt més fàcils de robar o perdre!).

I finalment apareix el gran debat: a què donem accés des del mòbil? Fugim ja del blanc o negre, de donar accés a tot des del mòbil, o bé a res. Perquè és molt còmode consultar el correu electrònic i consultar les comandes pendents d’un client al que estem a punt de visitar. Però potser no cal poder-ho fer tot des del mòbil: ordenar transferències de milers d’euros? consultar les nòmines dels empleats?

Enllaç: Applied Mobility | Tech Trends 2011| Deloitte Consulting LLP.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: